Droner – hvad, hvorfor & hvordan?

Hvis der er noget der er blevet populært i de sidste par år, så er det uden tvivl droner. Fjernstyrede helikopterer har altid været meget populære, men det er slet ikke det samme som en drone. Lad os derfor starte helt ’from scratch’.

droneEn drone er ikke en fjernstyret helikopter. Der er en stor forskel. En helikopter har kun et eller to rotorblade. En drone har 4 rotorblade – en i hvert hjørne. Det gør at en drone er noget nemmere at styre. Du kan lave mange flere tricks, og å er batterilevetiden også en hel del mere. En drone er også beregnet til at kunne flyve rigtig højt.

Den væsentlige forskel er at der ofte følger et kamera med en drone. En drone kan nemlig flyve rigtig højt – op til 500 meter (normalt), samtidig med at den har et godt kamera monteret, hvorfor der kan optages rigtig flotte videoer. Faktisk er det ikke engang kun privatpersoner, som gør brug af droner. Der er flere nyhedsmedier – bla. TV2 og DR1, som gør brug af droner til deres indslag – f.eks. når de skal flyve over nogle huse, over vandet, eller andre begivenheder i det ganske danske land. Udover nyhedsmedierne, er der også mange andre der gør brug af droner. F.eks. er der mange i brandvæsenet, som bruger droner, til at danne sig et overblik over en brand. De flyver op – med godt kamera monteret, hvorfor de kan flyve rundt og danne sig et overblik over, hvordan branden udvikler sig – og hvordan omfanget er. Sidst men ikke mindst er der også mange landmænd, som bruger droner til at flyve over markerne, for på den måde at se, om marken er intakt.

Hvilke drone skal jeg vælge?

Der findes mange forskellige droner. Netop derfor kan det være noget svært at danne sig et overblik over branchen, og hvilke droner, som er populære og ankerkendte.

Nogle af de store mærker i branchen er DJI Innovations. DJI Innovations har lavet droner som DJI Phantom, DJI Phantom Vision, samt DJI Inspire. Udover DJI Innovations er der også Parrot, som har lavet nogle lidt mindre droner, som f.eks. Parrot AR Drone 2.0, Parrot Bebop Drone, samt nogle mindre droner som f.eks. Rolling Spider. Disse droner som er nævnt her er nogle af de mest populære lige pt. De koster fra omkring 2000 kroner og opefter. VI anbefaler dig altid at købe en drone til en 5-6.000 kroner, hvis du vil have en drone, som er af god kvalitet. Hvis du køber en billigere drone, risikerer du simpelthen,  at der opstår en teknisk fejl – og at den så styrter, at den får fejl på propellerne, m.v.

Det kan du undgå, hvis du køber en dyrere drone.

Man plejer at sige at pris og kvalitet hænger sammen. Sådan er det i den grad også i drone branchen. Hvis ud køber noget billigt, så er chancerne for at det går i stykker, også noget hurtigere. En drone er svær at styre, det er der ingen tvivl om. Og selvom du tænker at du allerede er ved at blive rigtig god til det, så slå koldt vand i blodet. Ifølge flere undersøgelser skal du flyve med din drone over 50 gange, før at du kan undgå ’katastrofer’ – at flyve ind i træer, styrte ned, bedømme afstand, osv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *